FAQ

ALGEMEEN

 • Wat is Vunzige Deuntjes?

  Vunzige Deuntjes is het eclectische hiphop, r&b en dancehall concept van ID&T dat in Nederland en België verspreid over ruim 100 evenementen per jaar een diverse mix van zo’n 100.000 bezoekers trekt. Het hoogtepunt voor de hele ‘Vunzige familie’ is het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos, waar jaarlijks 20.000 bezoekers op af komen. 

 • Wat is de minimale leeftijd op evenementen van Vunzige Deuntjes?

  Al onze feestjes zijn 18+ tenzij anders aangegeven!

 • Moet ik mijn legitimatie meenemen?

  Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen bij alle evenementen van Vunzige Deuntjes. Op het moment dat daar naar gevraagd wordt dien je deze te kunnen showen, anders bestaat er een mogelijkheid dat je niet naar binnen mag.

 • Er is iets misgegaan bij het kopen van mijn ticket

  No stress, in de meeste gevallen is dit gewoon easy op te lossen. Onze ticketprovider Paylogic heeft een uitgebreide FAQ waarop je op de meeste vragen/problemen het antwoord kunt vinden. Kom je er niet uit? Dan kun je ze bereiken via deze link

  Tickets die NIET via Paylogic lopen worden verkocht door de locatie zelf, en dus niet door ons. Voor vragen/problemen omtrent deze tickets kun je het beste direct met de locatie contact opnemen.

 • Waar kan ik een ticket kopen?

  Koop je ticket(s) altijd via de agenda-pagina op onze website. Hier vind je de link naar de officiële shop. Is het evenement uitverkocht? Koop je ticket dan alleen via Ticketswap, dan weet je zeker dat je niet wordt opgelicht.

 • Moet ik mijn ticket uitprinten?

  Nah, save some trees, fam: we kunnen je tickets gewoon van je telefoon scannen. Zorg ervoor dat je helderheid hoog genoeg staat, dan komt dat helemaal goed.

 • Ik kan mijn tickets niet downloaden

  Dat kan kloppen! Bij de meeste van onze events werken wij samen met Paylogic en worden je tickets pas 24 uur voor aanvang van het evenement naar de kaartkopers verstuurd om fraude en woekerhandel tegen te gaan. Wil je voor die tijd je ticket al verkopen omdat je toch niet blijkt te kunnen? Dat kan via Ticketswap! Klik hiervoor op “manage order” in de bevestigingsmail van Paylogic die je hebt gekregen na je aankoop. Daar wijst het zich vanzelf. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met Paylogic.

 • Waar en wanneer komen de foto's online?

  Op een deel van onze edities worden foto’s geschoten. Deze worden doorgeplaatst op onze Facebook-page. Wanneer deze geplaatst worden kunnen we nooit vooraf zeggen, aangezien we hiervoor afhankelijk zijn voor de aanlevering van de fotograaf. We proberen dit altijd te doen in de week na het event, maar pin ons er vooral niet op vast. 

 • Er staat een foto van mij online die ik heel graag offline wil hebben

  All good! Hoe pretty je er ook op staat, we zullen je verzoek altijd honoreren. Stuur ons een printscreen van de foto via Instagram DM, en we halen ‘m eraf. Let op: bij het bezoeken van onze evenementen ga je ermee akkoord dat er foto’s van je gemaakt worden en dat deze voor promotionele doeleinden worden gebruikt. Wil je dat er geen foto’s van je gemaakt worden? Geef dit dan vooraf aan bij de organisatie en aan het begin van de avond bij de fotograaf!

 • Hallo, ik ben een artiest/dj/fotograaf/ondernemer en wil heel graag...

  …op jullie feestje draaien.
  …jullie feestje in mijn club.
  …foto’s maken op jullie feestje.
  …dat jullie een zaal hosten op mijn feestje.
  …met een marktkraam op 1 van jullie festivals staan.
  …stage lopen bij Vunzige Deuntjes.
  …etc..

  Wij staan altijd open voor leuke ideeën, nieuwe talenten, vruchtbare contacten, bloeiende concepten. We kunnen niet ontkennen dat we veel van dit soort aanvragen binnen krijgen, en dus niet altijd ‘ja’ kunnen verkopen. Om de aandacht te trekken van de, binnen de organisatie van Vunzige Deuntjes, verantwoordelijke persoon raden we je dan ook aan om je verhaal zo compleet en duidelijk mogelijk te brengen indien je contact met ons opzoekt.

 • Ik wil graag een VIP tafel bestellen

  Helaas voor jou, wij doen niet aan VIP tafels op onze feestjes. Liever gewoon allemaal op de dansvloer, iedereen is bij ons VIP. :)

FESTIVAL

 • Wanneer vindt Vunzige Deuntjes Festival plaats?

  Op zaterdag 13 juli 2024 brengen we de Vunzige Fam bij elkaar in het Amsterdamse Bos voor Vunzige Deuntjes Festival 2024. Het festival duurt van 12:00 tot 23:00.

 • Waar vindt Vunzige Deuntjes Festival plaats?

  Ook deze keer vieren we de grootste vunzige familiedag van het jaar in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Afhankelijk van met welk type vervoer je komt verschilt hiervoor het navigeeradres. Het is daarom erg belangrijk dat je het onderwerp "Vervoer" in deze FAQ goed checkt voor de juiste informatie.

 • Ik heb een bestelling gedaan maar nooit mijn tickets ontvangen

  Dat kan kloppen! Bij de meeste van onze events werken wij samen met Paylogic, en worden je tickets pas 24 uur voor aanvang van het evenement naar de kaartkopers verstuurd om fraude en woekerhandel tegen te gaan. Wil je voor die tijd je ticket al verkopen omdat je toch niet blijkt te kunnen? Dat kan via Ticketswap! Klik hiervoor op “manage order” in de bevestigingsmail van Paylogic die je hebt gekregen na je aankoop. Daar wijst het zich vanzelf. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met Paylogic.

 • Hoe personaliseer ik mijn ticket?

  Personalisatie is direct na aankoop van je tickets al mogelijk. De hoofdkoper zal een e-mail ontvangen van Paylogic met een personalisatie-link. 

  Via deze link kan je één ticket personaliseren en je vrienden uitnodigen om de andere tickets te personaliseren.

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Paylogic

 • Ik wil de naam op mijn ticket veranderen, hoe kan ik dit doen?

  Dit kun je doen bij onze ticket-supplier Paylogic! Je kunt ze bereiken via het contactformulier of de live chat op hun site.

 • Ik wil mijn emailadres veranderen, hoe kan ik dit doen?

  Dit kun je doen bij onze ticket-supplier Paylogic! Je kunt ze bereiken via het contactformulier of de live chat op hun site.

 • Ik kan mijn tickets en/of bestelbevestiging niet meer vinden in mijn mail

  Vervelend dat je jouw tickets niet meer kunt vinden. Je kunt hier het beste Paylogic voor benaderen. Zij kunnen je de kaartjes opnieuw toesturen. Je kunt ze bereiken via het contactformulier of de live chat op hun site.

 • Ik heb een ticket gekocht maar geen mail ontvangen over personalisatie

  Alle kaartkopers (de personen die de tickets hebben gekocht) zijn per e-mail gecontacteerd. Als je na 1 uur geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan je spambox. Ook niets? Neem dan contact op met Paylogic.

 • Ik wil mijn ticket verkopen

  Kan je er toch niet bij zijn en wil je je ticket verkopen? Dat kan via Ticketswap vanaf het moment dat de reguliere verkoop is begonnen op 24 januari. Klik hiervoor op “manage order” in de bevestigingsmail van Paylogic die je hebt gekregen na je aankoop. Daar wijst het zich vanzelf. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met Paylogic.

 • Vervoer

  • Fiets

  We adviseren iedereen om lekker met de fiets naar het Amsterdamse Bos te komen. Dat is goed voor het milieu, én voor lijf en ledematen! Navigeer hiervoor naar de Nieuwe Meerlaan 1, Amstelveen en volg de borden. Er is bij het festivalterrein voldoende ruimte om je fiets te parkeren en accu's van electrische fietsen mogen meegenomen worden(een groot kluisje is 34cm hoog, 28cm breed en 48cm diep). Let wel op: de fietsrekken worden de dag na ons festival weer opgeruimd. Fietsen die aan het rek vastgemaakt zijn zullen helaas opengeknipt moeten worden. Neem dus je fiets na afloop van het festival mee! 

  • Openbaar vervoer/ pendelbus

  Het Amsterdamse Bos is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Stippel je route naar station Amsterdam Rai uit via www.9292ov.nl. Vanaf dit station rijden er vanaf parkeerdeck P6 de gehele dag pendelbussen op en neer naar het Amsterdamse Bos. De pendeldienst rijdt de gehele dag op en neer naar het bos. Voorkom rijen en koop je pendelbusticket van tevoren in onze ticketshop!

  • Auto

  LET OP: Wegens slecht functionerende afwatering hebben we moeten besluiten onze parking bij het festivalterrein NIET te gebruiken. Festivalgangers die in het bezit zijn van een parkingticket voor deze parking hebben via de mail bericht gehad over de automatische refund en de door ons geboden oplossing om voordelig van onze andere parkeergelegenheid en pendelbus bij de RAI gebruik te maken. We hopen op jullie begrip.

  Iedereen die met de auto wil komen maar nog niet in bezit is van een parkingticket kan via deze link  met korting een dagticket bij het parkeercomplex van de Amsterdam RAI aanschaffen. Vanaf de parkeerplaats P6 van de RAI rijden de hele dag pendelbussen die je in 15 minuten aan de ingang van het festivalterrein zullen afzetten. Vergeet hiervoor niet ook een pendelbusticket aan te schaffen in onze ticketshop.

  • Uber en Kiss & Ride

  Kom met Uber en laat je afzetten bij de Kiss & ride naast de festivalentree. Navigeer naar Nieuwe Meerlaan 3 en volg de borden!

  • Taxi

  De taxistandplaats en drop-off is niet dezelfde als voor Uber en particulieren. Navigeer hiervoor naar de Burgemeester A. Colijnweg 6-8 en volg de borden!

 • Identificatie

  Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival. Houd er rekening mee dat een kopie van een identiteitsbewijs niet volstaat als een geldig legitimatiebewijs. Het is enkel geldig om jezelf te identificeren met een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

  Let op; de minimumleeftijd is 18 jaar.

 • Kan ik naar binnen en buiten tijdens het festival?

  Het is niet mogelijk om gedurende het festival het terrein te verlaten en vervolgens weer naar binnen te gaan.

 • Tot hoe laat kan ik naar binnen?

  Met een geldig toegangsbewijs is het mogelijk om tot 21.00 het festival te betreden.

 • Eten en drinken

  Het is niet toegestaan eigen eten en/of drinken mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival. We hebben een uitgebreid aanbod aan diverse (lekkere en gezonde) gerechten en drankjes. Ben je vegetarisch, vegan of eet je glutenvrij? Ook hierin is ruimschoots voorzien op ons festival. Heb je voedselallergieën of andere vragen over het eten? Je kunt hierover contact met ons opnemen via info@vunzigedeuntjes.nl

 • Zijn er kluisjes?

  Zeker, op het festivalterrein hebben we kluisjes. De voorverkoop van deze kluisjes is gesloten omdat het event al snel plaatsvindt, maar er zijn nog meer lockers te verkrijgen op het terrein.

 • Is er gratis drinkwater?

  Op het Vunzige Deuntjes Festival zijn er diverse tappunten waar je je beker gratis kunt vullen met water.

 • Recyclesysteem bekers

  Het Vunzige Deuntjes Festival streeft naar een schone wereld, waar we gezamenlijk nog lang (en vunzig) gebruik van kunnen maken. Bij de entree krijg je (gratis) een recycle-token die je bij het bestellen van je eerste drankje inlevert in ruil voor een beker, blikje of flesje. Drankje leeg? Dan kun je je beker weer omruilen voor een recycle-token, bij de bar of de lopende recycle teams op het terrein. Muntje of beker kwijt? Dan kun je bij de bar een nieuwe beker aanschaffen.

 • Hoe kan ik betalen op het festival?

  Het Vunzige Deuntjes Festival is PIN ONLY en werkt ook dit jaar zonder muntsysteem. Dit is single-use plastic en niet goed voor onze planeet. Bij iedere bar kan er contactloos betaald worden met je pinpas.

  Wil je toch met cash betalen? Dan zijn er nabij de entree cash-kaarten te koop waarmee je op het terrein kan pinnen.

  Let op: Vunzige Deuntjes kan niet aansprakelijk gesteld worden voor storingen of gebreken van de pin-leverancier.

 • Drugs

  In het bezit zijn of verkopen van hard- en softdrugs is verboden op het Vunzige Deuntjes Festival. Bij overtreding zal de desbetreffende persoon overhandigd worden aan de politie.

 • EHBO

  Er is eerste hulp aanwezig op het Vunzige Deuntjes Festival. Voel je vrij om langs te komen voor benodigdheden zoals aspirines, pleisters of hulp bij drugs gerelateerde zaken. Heb je iets verkeerds gebruikt of te veel gedronken? Wees niet bang om dit te delen met het EHBO-personeel; deze behandelen eenieder strikt vertrouwelijk en delen deze informatie niet met derden.

 • Gevonden voorwerpen

  Ben je iets verloren, of heb je iets gevonden op het Vunzige Deuntjes Festival? Alle gevonden voorwerpen zullen worden verzameld door iLost. Kijk hiervoor op www.ilost.co

 • Toegang minder validen

  Bijna alle delen van het festival zijn toegankelijk voor rolstoelen. Daarnaast is er ook een invalidentoilet voorzien. Heb je vragen over de toegankelijkheid voor minder validen? Neem dan contact op via info@vunzigedeuntjes.nl

 • Medicijnen

  Het is toegestaan medicijnen mee te nemen naar het festival. Heb je medicijnen die gekoeld bewaard dienen te worden? Neem dan contact op via info@vunzigedeuntjes.nl

 • Zonnebrand

  Het is toegestaan om zonnebrandcrème in ongeopende verpakking mee te nemen naar Vunzige Deuntjes Festival. Let op: dit is niet toegestaan in een spuitfles.