General

10 goede voornemens die sowieso geen kwaad kunnen

December 30, 2022

Het is alweer bijna tijd om het glas te heffen en te proosten op het nieuwe jaar: 2023. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En wat is een nieuw jaar nou zonder weer vol vertrouwen goede voornemens te bedenken, waar we ons dit keer natuurlijk wél echt aan gaan houden. Om jullie een stukje op weg te brengen hebben wij hier voor jullie 10 goede voornemens die sowieso geen kwaad kunnen.

 

1.     Meer complimentjes geven.

Ik begin wel: leuk dat je deze blog leest! Voelt goed hè? Geef dat goede gevoel door, door elkaar bijvoorbeeld eens een compliment te geven over elkaars make-up, outfit of dansmoves.

 

2.     Stoppen met roken.

Roken is super slecht voor je, dat weet je ongetwijfeld al. Daarnaast heb je het vast wel gemerkt aan je portemonnee en last but not least: die o zo koude rookruimte, waardoor je steeds naar buiten moet en niet van het feestje kunt genieten.

 

3.     Meer sporten.

Sporten is voor heel veel dingen goed: je conditie, spierkracht, levensstijl, nachtrust en gezondheid. Wel is het handig om nu eens een sport te vinden die je wél echt vol kan houden, zonder dat je de sportschool alleen maar sponsort. Als je iets wil doen wat echt leuk is: twerken of dansen in de club tellen wij ook mee als sporten. ;)

 

4.     Minder alcohol drinken.

Je lever, alvleesklier, hart en hersenen zijn niet de allerbeste vriendjes met alcohol. Alcohol is namelijk een silent killer: het beschadigt je interne organen, zonder dat je het door hebt. Daarnaast heb je het misschien al gemerkt: alcohol is super verslavend. Nou is alles gematigd natuurlijk geen probleem! Probeer daarom bijvoorbeeld om alleen in het weekend op een feestje te drinken.

 

5.     Ontdek nieuwe dingen.

Probeer eens verschillende bezigheden uit, zoals draaien, muziek produceren, twerken of leer een nieuwe partytrick en verbaas iedereen met een plotselinge split in the middle.

 

6.     Meer water drinken.

Het advies voor een volwassene is om elke dag 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Naast dat het je huid een mooie glow geeft, waardoor je weer mooier op de foto’s van onze feestjes staat, werkt water drinken na een avondje uitgaan natuurlijk ook goed tegen de kater.

 

7.     Meer tijd voor vrienden.

Ga lekker met z’n allen een avondje uit! Naar Vunzige Deuntjes bijvoorbeeld. ;)

 

8.     Gezonder eten.

Dat wordt geen vette kapsalon meer na het uitgaan…

 

9.     Een nieuwe taal leren.

Dan kan je straks eindelijk al die buitenlandse Spaanse Latin, Franse afro of Jamaicaanse dancehall meezingen.

 

10.  Minder geld uitgeven aan onnodige dingen.

Volgens danspsycholoog Peter Lovatt, is uitgaan heel goed voor je. Het vervult de drie basisbehoeftes: emotionele expressie, communicatie en sociale binding. Ook is dansen goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Conclusie: vooral wel blijven uitgaan dus. Maar waar je wel mee kunt minderen is bijvoorbeeld meerdere keren per week eten bestellen en kleding kopen, terwijl je al een overvolle kledingkast hebt.

 

meer nieuwtjes

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

contact

Isolatorweg 36
1014 AS, Amsterdam

info@vunzigedeuntjes.nl
FAQ
Contact
Jobs

Social

Legal

Algemene Voorwaarden
Privacy Policy